A Wigner Fizikai Kutatóközpont idén is megrendezi a CERN-Wigner Open Days rendezvényt.

Ha kíváncsi vagy milyen is a CERN világa! Ha nem tudod mi az a sötét anyag, vagy a Higgs-bozon… Ha kíváncsi vagy, mit tudunk ma az Univerzum születéséről… Ha a téma legavatottabb szakértőinek tennéd fel kérdéseit… Ha megnéznéd a Wigner Fizikai Kutatóközpont világszínvonalú Adatközpontját…

Akkor szeretettel várunk 2015. szeptember 12-13-án (szombat-vasárnap) a rendezvényen, a csillebérci KFKI sportpályán és a kapuit kizárólag erre az alkalomra megnyitó Wigner Adatközpontban!

 

PROGRAM

Megnyitó: megnyitó ünnepségre szeptember 12-én, 9.30-kor kerül sor.

Kiállítási sátrak: Mindkét nap reggel 10 órától délután 17 óráig egy poszterkiállítás keretében mutatjuk be azokat a CERN-ben folyó kutatásokat, amelyekben magyar kutatók is részt vesznek. A sátraknál a kísérletekben részt vevő kollégákkal személyesen is lehet találkozni.

Élő kapcsolás a CERN-be!: Szombaton és vasárnap 12.45-től!!

Sokszínű Fizika Busz: Mindkét nap 10 órától délután 16-ig van lehetőség a Sokszínű Fizika Busz (sokszinufizika.hu), interaktív fizikai kiállítás megtekintésére, szakértő demonstrátorok segítségével. A busz a nanotechnológia valamint a CERN különleges világába vezeti el a Látogatókat. A busz idén a Fény Nemzetközi Éve keretében járja az országot.

Játék sarok: Két különleges, részecskefizikai játék kipróbálására is lehetőség nyílik a hétvégén. Egy különleges részecskés kártyajáték mellett az idén díjnyertes „Klikkelj a részecskékért” webes játék is bemutatásra kerül.

CERN Tanár program: Élménybeszámoló a CERN tanár-továbbképzési programjáról. Szombaton és vasárnap 13.30-tól.

Adatközpont látogatás (REGISZTRÁCIÓHOZ KÖTÖTT): A tavalyi évhez hasonlóan idén is megnyitja kapuit a Wigner Adatközpont, melynek látogatása egy körülbelül másfél órás, színes program. Az érdeklődők először egy fél órás bevezető előadás és kis film segítségével ismerhetik meg a CERN, az MTA Wigner FK és a Wigner Adatközpont világát, majd egy kis busz viszi őket az Adatközponthoz, ahol annak munkatársai vezetik körbe a látogatókat. A programok indulási időpontjai és a rendelkezésre álló szabad helyek a regisztrációnál megtekinthetőek.

 

REGISZTRÁCIÓ

Az Adatközpont látogatás külön regisztrációhoz kötött, melyet az esemény honlapján tehettek meg.

Az esemény honlapja: http://cernopendays.wigner.mta.hu/ valamint facebook oldala: https://www.facebook.com/events/870834406340188/

 

FIGYELEM!

Az Adatközpont Látogatáson a KFKI telephely szigorú beléptetési szabályai miatt csak 14 éven felüliek (2001. szeptember 12. előtt született!) vehetnek részt, melyhez személyigazolvány vagy útlevél szükséges, diákigazolvánnyal a telephelyre belépni NEM lehet!

Fiatalabb látogatókat is szeretettel várjuk a KFKI Sportpálya programjain.
Megértésüket és együttműködésüket előre is köszönjük!

Külön szeretnénk felhívni a gyermekkel érkező Látogatók figyelmét, hogy az Adatközpont látogatásának ideje alatt nem áll módunkban a 14 éven aluli gyermekek felügyeletét vállalni.

Felhívjuk kedves vendégeink figyelmét, hogy a rendezvényről – annak mindkét napján fotó és videó felvételeket készítünk.

Szeretettel várunk Titeket a rendezvényen!