Jegyzőkönyv
a Magyar Fizikushallgatók Egyesületének
2005. november 9-én tartott elnökségi üléséről

Jegyzőkönyvvezető: Karcsai Balázs és Zsom András
Időpont: 2005. november 9.
Helyszín: Budapest, Pázmány Péter sétány 1/A.
Melléklet: Jelenléti ív

Szavazati joggal jelen vannak (4 fő):

  • Zsom András
  • Visontai Dávid
  • Gillemot Katalin
  • Barta Veronika

Napirend:

  1. Aktuális programok
  2. Az Egyesület honlapja
  3. Egyebek
Az Elnökség a napirendet 4 igen szavazattal, egyhangúlag elfogadta.

1. Aktuális programok

CERN látogatás: Béky Bence főszervező előzőleg elmondta, hogy a 2006-os CERN látogatás kapcsán még nem történt előrelépés. Mivel a hátralevő idő egyre kevesebb, az Elnökség megkérte a szervezőket, hogy lássanak hozzá a feladathoz.

Törökországi napfogyatkozás-néző túra: 2006. március 25-től 30-ig tart, plusz az utazás időtartama. A részvételi díj előre láthatólag 180-200 euró lesz, ez fedezi az Ankara-Antalya buszköltséget, a szállást és az étkezés 70%-át. Barta Veronika kér árajánlatot a buszra Törökországig.

Fizikatörténeti Labirintus: Az Elnökség határozatot hozott, hogy amennyiben az Ericsson támogatja a programot, a Mafihe megelőlegezi az adott összeget. Mivel a Copy General ebben az évben már semmilyen pályázatot sem tud támogatni, Gillemot Katalin elvállalta, hogy összeírja a hasonló cégek elérhetőségeit, Zsom András pedig ajánlatot kér az OOK Press-től. Az esemény időpontja december 15-16., ha két héttel előtte még mindig nincsen támogató, a program a jövő évre lesz halasztva. A plakátok szövegét Szegedi Péter és Ropolyi László, az ELTE TTK Tudománytörténet és Tudományfilozófia Tanszékének munkatársai készítik.

Kulturális csere: Az Elnökség javaslata a Nemzeti Bizottság felé: A budapestiek a norvégokkal cserélnek, a debreceniek a horvátokkal, azonos időpontban. A debreceniek néhány napra feljönnek Budapestre, ahol az Egyesület közös programokat szervez. Kiutazásnál mindenkit elsőbbség illet abba az országba utazni, ahonnan a vendége jött, de ez a fogadó személyek közös megegyezésével módosítható.

2. Az Egyesület honlapja

A menüpontok sorrendje a következő: nyitólap, programok, a Mafihéről, helyi bizottságok, póló, Mafigyelő, dokumentumok, elérhetőségek, támogatók, kapcsolatok, English version.

A nyitólapon egy általános tájékoztató olvasható a Mafihéről, melyet az Elnökség később határoz meg. Alatta az aktuális programok listája található majd, legalul pedig a SZJA 1% felhívás és az Egyesület adószáma. Az Elnökség határozott arról is, hogy az egyes menüpontok anyagának megírásáért kik felelnek, illetve milyen formátumot, elrendezést tart célszerűnek.

3. Egyebek

Az ELTE TTK lágymányosi épületében megrendezésre kerül a Szakkollégiumok Éjszakája, melyen a Mafihe is képviselteti magát, emberekkel, pólókkal, Mafigyelőkkel és esetlegesen diavetítéses bemutatóval.

Az Elnökség számítógép alkatrészek (ATX táp, ház) beszerzéséről határozott.

Budapest, 2005 október 6.

Karcsai Balázs titkár, Zsom András elnök